Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.07 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni

Mieszanka ziołowa Sklenara - 70g

(Herbatka Sklenara)

Opis:

Mieszanka ziołowa Sklenera ( Herbatka Sklenara) zawiera w sobie cenne biopierwiastki które poprawiają kondycje pszczół. Napar posiada działanie wzmacniające, antyseptyczne, odkażające, metaboliczne, oczyszczające, przeciwbiegunkowe, przyśpiesza wiosenny rozwój oraz wspomaga leczenie nosemozy i porażenie warrozą.

Skład mieszanki ( 14 ziół):

  • Bylica - wspomaga procesy trawienne, ma działanie wzmacniające;
  • Mięta - stosowana w leczeniu rodzin pszczelich porażonych warrozą;
  • Melisa lekarska - posiada działanie uspokajające, zapach melisy jest bardzo atrakcyjny dla pszczół.
  • Krwawnik pospolity - wspomaga wiosenny rozwój rodziny pszczelej, działa antyseptycznie;
  • Rumianek pospolity - wzmacnia odporność pszczół, wspomaga leczenie warrozy, działa korzystnie na układ pokarmowy pszczół;
  • Wrotycz - zwalcza warrozę, oczyszcza hemolimfe;
  • Kora dębu - garbniki zawarte w korze dębu mają właściwości antyseptyczne, ściągające i przeciwzapalne, przeciwdziałają biegunkom;
  • Kobylak - stosowany do zakarmiania jesiennego i oprysku chorych rodzin pszczelich w walce z nosemozą i chorobą majową;
  • Pączki sosny - wspomagają wiosenny rozwój pszczół, wzmacniają oraz dostarczają witamin;
  • Ziele piołunu - dostarcza soli mineralnych i witamin, wzmacnia, odkaża oraz poprawia metabolizm;
  • Skórka pomarańczy - olejki eteryczne znajdujące się w skórce pomarańczy działają uspokajająco, działają przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, poprawiają trawienie i przyspieszają metabolizm.
  • Dzika róża - zawarte w owocach garbniki działają przeciwzapalnie i ściągająco, zapobiegają niedoborom witamin.
  • Igły świerkowe posiadają bogatą zawartość witaminy C wraz z flawonoidami, hamują rozwój bakterii i grzybów oraz pobudzają diurezę, wypędzają pasożyty z jelit.

Sposób przygotowania:

Zawartość torebki wystarczy na ok. 30 litrów syropu. Istnieją dwa sposoby na przygotowanie naparu:

  1. Do dużego naczynia wlewamy około 25-30 litrów wody, wsypujemy mieszankę i gotujemy do wrzenia. Zostawiamy pod przykryciem na 30 min po czym odcedzamy. Następnie dodajemy do naparu cukier, rozpuszczamy mieszając i po przestygnięciu podajemy pszczołom.
  2. Mieszankę zalewamy około 2 litrami wrzątku i trzymamy pod przykryciem około 20 minut. Przecedzamy i dodajemy do syropu.