1. Skład produktu zoptymalizowany do wymagań pszczół.
Ponad 60% w składzie to cukry proste, pozostałe cukry znajdujące się w syropie Apifood 75 rozkładane są do cukrów prostych w trakcie składowania przez pszczoły w ramkach.
Dzięki zawartości suchej masy na poziomie 75%, Apifood 75 łatwiej pszczelarzowi jest nalać syrop do podkarmiaczek, jednocześnie nie zmusza pszczół do odparowywania dużych ilości wody, na co potrzebna jest energia pochodząca z pokarmu, pszczoły odpowiednio układają pokarm w ramkach.
Skład:
Fruktoza – średnio 26% w sm
Glukoza – średnio 33% w sm
Maltoza – średnio 20% w sm
Sucha Masa 75%
Niska zawartość HMF na poziomie 20 mg/kg
2. Skład produktu zoptymalizowany do wymagań pszczelarza.
Gotowy produkt do podania pszczołom, nie trzeba rozpuszczać, mieszać, podgrzewać.
Dzięki odpowiednio dobranemu stosunkowi fruktozy i pozostałych cukrów Apifood mimo wysokiej suchej masy łatwo się nalewa do podkarmiaczek.
Apifood w przeciwieństwie do syropów pochodzących z buraka cukrowego jest bezzapachowy, dzięki czemu podczas poddawania przy zachowaniu ostrożności nie wywołuje rabunków w pasiece można podkarmiać w dzień i dokarmiać odkłady w sezonie.
3. Produkcja Apifood odbywa się na terenie Polski.
Do produkcji Apifood wykorzystywana jest polska niemodyfikowana genetycznie pszenica, skupowana bezpośrednio od polskich rolników. Zakład produkujący Apifood otwarty jest na sugestie płynące od pszczelarzy, dzięki czemu produkcja Apifood odbywa się pod szczególnym nadzorem technologów i pszczelarzy aby móc dostarczyć najlepszy produkt.