Wczytuję dane...
Model: K85
Kod producenta: K85
Waga produktu: 0,087 kg
Realizacja zamówienia: 3 dni
Producent: Pasieka 24

"Wszystko o pyłku i jego pozyskiwaniu"

(Sławomir Trzybiński)

Opis:

Przez długie wieki jedynymi wytworami rodziny pszczelej pozyskiwanymi przez ludzi był miód i wosk.

Wraz z doskonaleniem technik gospodarki pasiecznej i unowocześnianiem rolnictwa zmieniły się sposoby prowadzenia pasiek, rozszerzona też została gama produktów pasiecznych.

Obecnie najważniejszym kierunkiem gospodarczego użytkowania pszczół w większości krajów świata jest ich wykorzystanie do zapylania roślin uprawnych.

Największą wartość spośród produktów wytwarzanych bezpośrednio przez rodzinę pszczelą ma miód, ale coraz większego znaczenia zaczyna nabierać produkcja pyłku w postaci obnóży i wytwarzanej przez pszczoły pierzgi.

Właściwości dietetyczne i lecznicze tych produktów są bardzo duże, stąd rosnące zainteresowanie nimi na rynku.

Produkcji pyłku i pierzgi oraz postępowaniu z nimi poświęcona jest niniejsza pozycja.

Redakcja czasopisma „Pasieka” wychodzi naprzeciw potrzebom wielu polskich pszczelarzy poszukujących podręcznika, który w sposób zrozumiały, praktyczny i jednocześnie plastyczny przedstawi wiedzę potrzebną w pasiece produkującej pyłek i pierzgę.

Mamy nadzieję, że oddawana w Państwa ręce pozycja pomoże nie tylko zwiększyć wydajność ekonomiczną Państwa pasiek, ale jeszcze lepiej poznać i zrozumieć urzekający świat pszczół.

Tytuł:Wszystko o pyłku i jego pozyskiwaniu

Autor:Sławomir Trzybiński

Wydawnictwo:Bee & Honey Sp z o.o.

Rok wydania:2012

Oprawa:miękka

Liczba stron:64

Format (wymiary):148 mm x 210mm

Numer ISBN:978-83-934875-3-0

Kod EAN:978-83-934875-3-0

Polecamy