-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.PRZEDSIĘBIORSTWO PSZCZELARSKIE ŁYSOŃ sp. z o.o.Pszczela 2Klecza Dolna,34-124Polska
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.PRZEDSIĘBIORSTWO PSZCZELARSKIE ŁYSOŃ sp. z o.o.Pszczela 2Klecza Dolna,34-124Polska
Apilac 100g
preparat odżywczo witaminowy dla pszczół
SKŁAD (postać proszek):
- Lactobacillus acidophilus 109 cfu
- Nikotynamid - B3 37,5 mg
- Streptococcus faecium 109 cfu
- Pantotenian wapnia - B5 32,5 mg
- Witamina B180 mg
- Witamina B6 7,5 mg
- Witamina B2 25 mg
- Witamina C do 1,0 g
WŁAŚCIWOŚCI I DZIAŁANIE:
Apilac jest preparatem odżywczym z żywymi kulturami bakterii korzystnych dla pszczół. Bakterie te kolonizują przewód pokarmowy pszczół oraz powodują fermentację mlekową pierzgi (konserwację pierzgi). Preparat zawiera niezbędne dla pszczół witaminy z grupy B, wskazane zwłaszcza w odżywianiu matek i w pokarmie dla larw pszczelich. Dodatek witaminy C poprawia walory smakowe i zwiększa tempo pobierania pokarmu przez pszczoły. Apilac usprawnia procesy trawienne, ogranicza rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych, a także odgrywa zasadniczą rolę w procesie odtruwania przez rozkład niepożądanych składników pochodzenia roślinnego.
Regularne i kontrolowane podawanie pszczołom bakterii produkujących kwas mlekowy, przyczynia się do poprawy kondycji i sprawności fizjologicznej oraz przeżywalności pszczół. Bakterie odpowiedzialne za przebieg fermentacji mlekowej mogą wspomagać profilaktykę chorób czerwiu i pszczół dorosłych.
WSKAZANIA:
Uzupełnienie witamin oraz naturalnej mikroflory w pierzdze i w przewodzie pokarmowym pszczół. Dodatek do podkarmiania pszczół syropem cukrowym, ciastem miodowo-cukrowym i zamiennikami pierzgi (np. ciastem drożdżowo-cukrowym) oraz do dokarmiania zimowego. Wspomaganie naturalnej odporności przeciw chorobom zakaźnym czerwiu i pszczół dorosłych. Odtworzenie naturalnej mikroflory jelitowej u pszczół po zatruciach chemicznymi środkami ochrony roślin, działającymi drogą pokarmową. Zasiedlanie bakteriami kwasu mlekowego środowiska przesiedlanych rodzin pszczelich i zebranych rojów.
DAWKOWANIE: 1 g na 10 litrów syropu cukrowego lub 6 kg ciasta miodowo-cukrowego.
W syropie podawać w porcjach po 0,25-0,5 litra codziennie przez 7 dni.
OKRES KARENCJI: Nie obowiązuje.
PRZECHOWYWANIE: W szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej.
OSTRZEŻENIA: Ze względu na obecność bakterii kwasu mlekowego, unikać kontaktu preparatu ze skórą, błonami śluzowymi i oczami. Po przygotowaniu preparatu dokładnie umyć ręce. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
TRWAŁOŚĆ: 12 miesięcy
OPAKOWANIE: 100 g
WYŁĄCZNIE DLA ZWIERZĄT
Dec. Pow. Lek. Wet. w Skierniewicach nr 10632918
-
Opis na podstawie materiałów dystrybutora.