Wczytuję dane...
Model: W3207
Kod producenta: W3207
Waga produktu: 3,366 kg
Gwarancja: 2 lat
EAN: 5903661512903
Producent: Łysoń

Spirala dekrystalizacyjna Ø250mm

Opis:

W spirali do dekrystalizacji miodu zamontowany jest elektroniczny regulator temperatury.

Eelektroniczny regulator temperatury z ciekłokrystalicznym wyświetlaczem, regulacja temperatury w zakresie 30-55°C. Każdy cykl grzania składa się z 3 kroków. Dla każdego z kroków definiujemy czas trwania oraz wartość stabilizowanej temperatury. Po wykonaniu cyklu (upływie łącznego czasu zdefiniowanego w cyklu) regulator przechodzi w stan wyłączenia . Czas trwania dekrystalizacji w zakresie 1 - 96 godz.

Zalety spirali dekrystalizacyjnej 25 cm:

- mieści się w 10-litrowym naczyniu o średnicy większej niż 25 cm

- 2 spirale, każda o mocy 400 W

- ciekłokrystaliczny wyświetlacz

- zasilanie 230 V

- czujnik temperatury zabezpieczający miód przed przegrzaniem

- regulacja temp. 30-55°C

- możliwość ustawienia czasu trwania dekrystalizacji 1-96 godz.

- czas dekrystalizacji miodu w naczyniu o objętości ok. 10 l wynosi ok. 1 doby

- pamięć trybu pracy

- sygnalizacja optyczna pracy

- automatyczny wyłącznik

- mobilna dzięki niewielkim gabarytom

- produkt polski

Spirala dekrystalizacyjna to urządzenie o niewielkich gabarytach niezastąpione przy konieczności podgrzania miodu, aby znów był lejący. Jak powszechnie wiadomo, podczas przegrzania miód traci cenne enzymy, a tym samym swoje wyjątkowe właściwości. Podgrzanie miodu jest jednak jedynym sposobem na przywrócenie mu płynnej konsystencji, tak bardzo pożądanej przez konsumentów. Jak tego dokonać, aby nie przegrzać miodu?

Z pomocą przychodzą profesjonalne dekrystalizatory wyposażone w elektroniczny regulator temperatury. Jednym z mniejszych urządzeń tego typu jest elektryczna spirala dekrystalizacyjna o średnicy spirali 25 cm.

Przy jej pomocy można w 24 godziny rozpuścić miód w 10-litrowym pojemniku. Oczywiście dekrystalizator można z powodzeniem wykorzystać do podgrzania miodu w większych naczyniach – zajmie to jednak nieco więcej czasu.

Czujnik mierzący temperaturę w najbardziej newralgicznym miejscu, czyli na styku spirali z miodem zapobiega jego przegrzaniu. Dzięki temu masz pewność, że mimo dekrystalizowania miodu przekazujesz klientowi pełnowartościowy produkt, w dodatku spełniający jego oczekiwania co do patoki po upływie kilku miesięcy od miodobrania.

Regulator zastosowany w spirali dekrystalizacyjnej zapamięta tryb pracy nawet w przypadku braku napięcia. Każdy cykl pracy składa się z 3 kroków i dla każdego z nich można oddzielnie zdefiniować czas oraz temperaturę grzania. Po upływie zadanego czasu regulator wyłącza dekrystalizator

Parametry spirali:

  • średnica - 25cm
  • wysokość, do której można zanurzać grzałkę - 84cm
  • wysokość całkowita - 101cm
  • moc grzałek - 2x 400W
  • waga ok. 30kg