-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Łysoń
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Spirala dekrystalizacyjna Ø250mm
Opis:
W spirali do dekrystalizacji miodu zamontowany jest elektroniczny regulator temperatury.
Eelektroniczny regulator temperatury z ciekłokrystalicznym wyświetlaczem, regulacja temperatury w zakresie 30-55°C. Każdy cykl grzania składa się z 3 kroków. Dla każdego z kroków definiujemy czas trwania oraz wartość stabilizowanej temperatury. Po wykonaniu cyklu (upływie łącznego czasu zdefiniowanego w cyklu) regulator przechodzi w stan wyłączenia . Czas trwania dekrystalizacji w zakresie 1 - 96 godz.
Zalety spirali dekrystalizacyjnej 25 cm:
- mieści się w 10-litrowym naczyniu o średnicy większej niż 25 cm
- 2 spirale, każda o mocy 400 W
- ciekłokrystaliczny wyświetlacz
- zasilanie 230 V
- czujnik temperatury zabezpieczający miód przed przegrzaniem
- regulacja temp. 30-55°C
- możliwość ustawienia czasu trwania dekrystalizacji 1-96 godz.
- czas dekrystalizacji miodu w naczyniu o objętości ok. 10 l wynosi ok. 1 doby
- pamięć trybu pracy
- sygnalizacja optyczna pracy
- automatyczny wyłącznik
- mobilna dzięki niewielkim gabarytom
- produkt polski
Spirala dekrystalizacyjna to urządzenie o niewielkich gabarytach niezastąpione przy konieczności podgrzania miodu, aby znów był lejący. Jak powszechnie wiadomo, podczas przegrzania miód traci cenne enzymy, a tym samym swoje wyjątkowe właściwości. Podgrzanie miodu jest jednak jedynym sposobem na przywrócenie mu płynnej konsystencji, tak bardzo pożądanej przez konsumentów. Jak tego dokonać, aby nie przegrzać miodu?
Z pomocą przychodzą profesjonalne dekrystalizatory wyposażone w elektroniczny regulator temperatury. Jednym z mniejszych urządzeń tego typu jest elektryczna spirala dekrystalizacyjna o średnicy spirali 25 cm.
Przy jej pomocy można w 24 godziny rozpuścić miód w 10-litrowym pojemniku. Oczywiście dekrystalizator można z powodzeniem wykorzystać do podgrzania miodu w większych naczyniach – zajmie to jednak nieco więcej czasu.
Czujnik mierzący temperaturę w najbardziej newralgicznym miejscu, czyli na styku spirali z miodem zapobiega jego przegrzaniu. Dzięki temu masz pewność, że mimo dekrystalizowania miodu przekazujesz klientowi pełnowartościowy produkt, w dodatku spełniający jego oczekiwania co do patoki po upływie kilku miesięcy od miodobrania.
Regulator zastosowany w spirali dekrystalizacyjnej zapamięta tryb pracy nawet w przypadku braku napięcia. Każdy cykl pracy składa się z 3 kroków i dla każdego z nich można oddzielnie zdefiniować czas oraz temperaturę grzania. Po upływie zadanego czasu regulator wyłącza dekrystalizator
Parametry spirali:
- średnica - 25cm
- wysokość, do której można zanurzać grzałkę - 84cm
- wysokość całkowita - 101cm
- moc grzałek - 2x 400W
- waga ok. 30kg