-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Łysoń
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Dozownik do miodu z modułem wirnikowym, 230V - CLASSIC
Opis:
Główną funkcją urządzenia jest kremowanie miodu. Proces ten przebiega na zasadzie przepompowania surowca np. z jednego pojemnika do drugiego lub w układzie z jednym pojemnikiem.
Jest to „mechaniczne ucieranie” kryształków miodu za pomocą wirnika wielołopatkowego zastosowanego w tym urządzeniu. Urządzenie to dzięki ciągłemu przepompowywaniu miodu przez kilka dni, pozwala na osiągnięcie odpowiedniej konsystencji. Miód poddany takiemu procesowi przechowywany w stałej temperaturze zachowuje luźną konsystencję przez wiele miesięcy. Długość procesu kremowania uzależnione są od gatunku miodu, temperatury otoczenia, zawartości wody w miodzie.
Dane techniczne:
» opcja kremowania
» samozasysająca, wolnoobrotowa pompa z wirnikiem silikonowym,
» urządzenie sterowane techniką komputerową,
» napełnia około 350 słoików 500 g/godz. (w zależności od rodzaju i gęstości miodu).
» dokładność napełniania +/- 1% ( w zakresie 0 -1200g), +/- 1,5% ( w zakresie powyżej 1200g).
» zakres napełniania od 50g do 45kg
» do użycia również jako pompa
» wszystkie części, z którymi styka się miód są wykonane ze stali nierdzewnej lub tworzywa dopuszczonego do kontaktu z żywnością.
» zasilanie 230V / 180W
Skład urządzenia:
- blat
- pedał uruchamiający dozowanie
- mikrostyk uruchamiający dozowanie
- króciec do węża
- złącze do łączenia węża z pompą
- opaska zaciskowa do węża
- 1,5 metra węża